Γεωθερμία

Αρχική σελίδα \ Υπηρεσίες \ Γεωθερμία

image1
image2

Λειτουργία 

 

Γεωθερμία είναι η εκμετάλλευση της ενέργειας που μας προσφέρει το υπέδαφος. Εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι η γη διατηρεί σε σχετικά μικρό βάθος τη θερμοκρασία της σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τη χρήση ενός γεωεναλλάκτη, ενός συστήματος δηλαδή σωληνώσεων που τοποθετούμε στο υπέδαφος, μιας αντλίας γεωθερμίας και ενός ενδοδαπέδιου συστήματος, μπορούμε να θερμάνουμε το χειμώνα και να δροσίσουμε το καλοκαίρι οποιαδήποτε κατοικία.

 

Το χειμώνα το μίγμα νερού-γλυκόλης του εξωτερικού κυκλώματος απορροφά την αποθηκευμένη ενέργεια του εδάφους και με τη βοήθεια της αντλίας πετυχαίνουμε θερμοκρασίες νερού 35-45o C, αρκετές για τη λειτουργία της δαπεδοθέρμανσης.

 

Το καλοκαίρι το σύστημα ακολουθεί την αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή απάγει θερμότητα από το κτίριο και τη μεταφέρει στο γεωεναλλάκτη

 

 

Πλεονεκτήματα 

 

Χαμηλό κόστος λειτουργίας, το 70% έως 80% της ενέργειας που απαιτείται για θέρμανση-δροσισμό απορροφάται από το γεωεναλλάκτη, το κόστος λειτουργίας ενός γεωθερμικού συστήματος είναι εξαιρετικά μειωμένο.

 

Φιλικότητα προς το περιβάλλον, καθώς δεν εξαντλεί τους ενεργειακούς πόρους και δεν παράγει ρύπους (μηδενικές εκπομπές CO2).

 

Ελευθερία χώρων, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι μία μικρή και συμπαγής αντλία.

 

Μηδενική συντήρηση, ο γεωεναλλάκτης δεν χρειάζεται συντήρηση, ενώ η αντλία γεωθερμίας μόνο έναν περιοδικό έλεγχο.

 

Αθόρυβη και ασφαλής λειτουργία.

 

 

Υλικά Γεωθερμίας 

 

Σωλήνας GEO-Flex, είναι σωλήνας πολυαιθυλενίου με διατομή Φ25 (για οριζόντιο γεωεναλλάκτη) και Φ32 με συγκολλημένο το ακροσωλήνιο (για κατακόρυφο γεωεναλλάκτη).

 

Ακροσωλήνιο αυτογενούς συγκόλλησης, στο οποίο συγκολλούνται οι τέσσερις σωλήνες GEO-Flex Φ32, οι οποίοι τοποθετούνται σε κάθε μία γεώτρηση της κατακόρυφης γεωθερμίας.

 

Συλλέκτες πολυπροπυλενίου, για τον οριζόντιο γεωεναλλάκτη τοποθετούνται ζεύγη συλλεκτών (προσαγωγή – επιστροφή) από πολυπροπυλένιο random. Ο κορμός των συλλεκτών έχει διατομή Φ63 και σέλες παροχής Φ25. Οι δρόμοι είναι ανάλογοι των κυκλωμάτων που θα εγκαταστήσουμε στο υπέδαφος. Έχουν, επίσης, τοποθετημένο αυτόματο εξαεριστικό και μία επιπλέον βαλβίδα για πλήρωση του γεωεναλλάκτη.

 

Βάρος για εγκατάσταση κατακόρυφου γεωεναλλάκτη, το οποίο προσαρμόζεται στο ακροσωλήνιο και βοηθάει στην τοποθέτηση των σωλήνων στη γεώτρηση.

 

Αποστάτης σωλήνων κατακόρυφου κυκλώματος, ο οποίος τοποθετείται στην τετράδα των σωλήνων που εγκαθίστανται σε κάθε γεώτρηση και διατηρεί την απόσταση μεταξύ τους σταθερή. 

 

Ακολουθώντας την απαίτηση της εποχής μας για καθαρότερα και πράσινα σπίτια σε συνδυασμό με τις ήπιες μορφές ενέργειας, η εταιρία μας εφαρμόζει  το σύστημα Interplast Green Line το οποίο προσφέρεται για οικιακές ή μη εφαρμογές, με τη χρήση ενός ανεξάντλητου πόρου, του γεωθερμικού φορτίου του εδάφους.

 

Στη διάθεσή σας βρίσκονται για επίσκεψη πολλά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με  την εταιρία INTERPLAST  και  βρίσκονται σε επιτυχή και συνεχή λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια.

 brands

bank
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης