Αυτονομία Κεντρικής Θέρμανσης


Η εταιρία ΚΕΛΣΙΟΣ ΑΕ  στα πλαίσια εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζει το σύστημα  της QUNTIS-PERRY για την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ διαμερισμάτων σε παλιές οικοδομές με κεντρική θέρμανση.  Το σύστημα που ακολουθούμε είναι οικονομικό, χωρίς ηλεκτρολογικές επεμβάσεις εντός των διαμερισμάτων, με ασύρματους δέκτες και θερμοστάτες,  που προσφέρουν γρήγορη απόσβεση και οικονομία.  Αναλυτικά περιγράφουμε τα συστήματα και τα πλεονεκτήματα παρακάτω και βέβαια είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για περαιτέρω λεπτομέρειες πληροφορίες και επίδειξη του συστήματος.

 

Ασύρματα Συστήματα Ελέγχου

Διαχείρισης θερμοκρασίας – Αυτονομία και κατανομή των δαπανών θέρμανσης

 

Για να γίνει αυτονομία σε μια πολυκατοικία, όπως χρόνια τώρα εφαρμόζεται στις νέες οικοδομές στην Ελλάδα, πρέπει να δημιουργηθεί μία κατάσταση όπου ο κάθε ένοικος θα ενεργοποιεί τη θέρμανση του διαμερίσματός του αλλά και το λέβητα από ένα και μόνο σημείο (τον θερμοστάτη) και θα τη σβήνει από αυτό ενώ ένας μετρητής θα μετρά το χρόνο που το διαμέρισμα απορροφά θέρμανση από το κεντρικό σύστημα.

Με το σκεπτικό αυτό δημιουργήθηκε το ασύρματο σύστημα αυτονομίας, ειδικό για παλαιές δισωλήνιες θερμάνσεις που εγκαθίσταται εύκολα, χωρίς υδραυλικές μετατροπές και καλώδια μέσα στα διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία.

Κάθε συσκευή του συστήματος συντονίζεται με συγκεκριμένο κωδικό την κάθε φορά, ώστε να μην υπάρχει παρεμβολή από όμοιες ή άλλες συσκευές ραδιοσυχνότητας που βρίσκονται στο χώρο.

Η κατανομή της δαπάνης γίνεται με τη χρήση είτε κατανεμητών δαπανών θέρμανσης είτε πίνακα ωρομέτρησης. Παρόλο που συστήνεται η αποφυγή της τοποθέτησης ωρομετρητών στο λεβητοστάσιο που καταγράφουν το χρόνο ζήτησης θέρμανσης και όχι την πραγματική κατανάλωση του διαμερίσματος σε θερμική ενέργεια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα συστήματα αυτονομίας σε παλιές πολυκατοικίες επιλύουν το πρόβλημα της κατανομής χρησιμοποιώντας ωρομετρητές.

 

Ασύρματη Ωρομέτρηση - Περιγραφή εγκατάστασης
Κόστος Συστήματος Ασύρματης Αυτονόμησης Με Ωρομέτρηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγ. Μαρίνης 46
Τ.Κ. 54351 Άνω Τούμπα
Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 868586
Fax : 2310 870003
Login-iconLogin