Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Αρχική σελίδα \ Υπηρεσίες \ Ενδοδαπέδια Θέρμανση

image1
image2

ΓΕΝΙΚΑ
Η Ενδοδαπέδια θέρμανση, που θεωρείται από πολλούς καινοτομία στο πεδίο των εφαρμογών θέρμανσης, αποτελεί τεχνική που εμφανίζεται στην αρχαιότητα με βασική καύσιμη ύλη τα καυσόξυλα και μέσο μετάδοσης τον αέρα, που διαχέονταν σε υπόγεια κανάλια κάτω από τα δάπεδο.

Η Ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί με νερό χαμηλής θερμοκρασίας, από 30°C - 45°C, που κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο. Η θέρμανση διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο μέσω ακτινοβολίας ζεσταίνοντάς τον και προσφέροντας μια αίσθηση θερμικής θαλπωρής, με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Η χρήση του δαπέδου σα θερμαντικό σώμα είναι το χαρακτηριστικό που προσδίδει στη δαπεδοθέρμανση τη πλειοψηφία των πλεονεκτημάτων που εμφανίζει.

Η ΚΕΛΣΙΟΣ ΟΕ  σε συνεργασία με την Interplast στη συνεχή της προσπάθεια να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες υπηρεσίες προς το τεχνικό κόσμο, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν τη μελέτη και την εφαρμογή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
•Εξοικονόμηση ενέργειας λόγω μειωμένων θερμικών απωλειών και λειτουργίας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (35oC – 45oC). Ταυτόχρονα λόγω μειωμένου λειτουργικού κόστους και κόστους συντήρησης επιτυγχάνεται βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους εγκατάστασης.


•Πλήρης εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων και ελευθερία στη διαμόρφωση τους με συνέπεια καλαίσθητες αρχιτεκτονικές διαρρυθμίσεις τους.


•Ασφαλέστερη θέρμανση χωρίς τις καυτές επιφάνειες των θερμαντικών σωμάτων.  Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών επίσης και έλλειψης ρευμάτων αέρα δεν υπάρχουν μαυρίσματα στους τοίχους του χώρου που θερμαίνουμε

•Καθαρότεροι χώροι.  Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και έλλειψης ρευμάτων αέρα δεν υπάρχουν μαυρίσματα στους τοίχους του χώρου που θερμαίνουμε


•Δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με χώρους περιοδικής θέρμανσης μέσω fan coil ή θερμαντικών σωμάτων.


•Φιλικότητα προς το περιβάλλον με τη δυνατότητα χρήσης ήπιων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας όπως η ηλιακή, η γεωθερμική και η αντλία αέρα – νερού.


•Δυνατότητα δροσισμού με την προσθήκη μόνο του κατάλληλου μηχανισμού παραγωγής ψυχρού νερού (ψύκτης, αντλία θερμότητας).

•Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον.
Ομοιόμορφη θερμοκρασία στον χώρο, θέρμανση με μείωση της θερμοκρασίας από τα πόδια προς το κεφάλι (όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο) και έλλειψη της ξηρότητας του αέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

 

thumbnail
Σύστημα Ενδοδαπέδιας Χαμηλού Προφίλ
Φυλλάδιο με το Νέο Σύστημα Χαμηλού Προφίλ
thumbnail
Σύστημα Ενδοδαπέδιας Χαμηλού Προφίλ
Νέο Σύστημα Ξηράς Δόμησης Χαμηλού Προφίλ Ειδικό για Ανακαινίσεις και όχι μόνο
brands

bank
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης